Hirdetés

Hozzávalók

15
darabhoz
+

A kekszhez

120 g vaj
130 g porcukor
2 db tojás
280 g liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
1 marék csokipasztilla

A töltéshez

15 tk csokis mogyorókrém
Hirdetés

Nutellával töltött keksz? Ok, jöhet

A Nutellás édességeknek komplett szakirodalmuk van már a világban, gyakorlatilag nincs olyan klasszikus édesség, aminek ne készítette volna el valaki a mogyorókrémes verzióját. Nekünk most egy kekszre esett a választásunk: gondoltunk egyet és összedobtunk kb 1 tonna mogyorókrémes kekszet - és milyen jól tettük!
Hirdetés

Hozzávalók

15
darabhoz
+

A kekszhez

120 g vaj
130 g porcukor
2 db tojás
280 g liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
1 marék csokipasztilla

A töltéshez

15 tk csokis mogyorókrém

A mogyorókrémet sütőpapírral borított deszkára adagoljuk (15 kis halom) és legalább 1 órára fagyasztóba rakjuk). A vajat a cukorral elkeverjük, majd hozzákeverjük a tojásokat is. Hozzáadagoljuk a sütőporos, sós lisztet, végül a csokipasztillákat is belekeverjük. Nagyobb diónyi mennyiséget veszünk ki a masszából, a közepére nyomunk egy fagyott mogyorókrém halmot, gombócot formázunk belőle és sütőpapíros tepsibe pakoljuk, így járunk el az összessel, majd picit ellapítjuk őket és 185 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a kekszeket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások