Hirdetés

Nyár = meggyleves!

Hirdetés

Nyár = meggyleves!

Hirdetés

tt van a nyár. A nyárnak idusa. Véget ért a tanév. Bevillant a régi vakációk emléke? Összefut a nyál a szádban, ha a nagyanyád hideg meggylevesére gondolsz? Azt hiszed, hogy csak ő tudott olyat készíteni?? Hát nem! Ha jól figyelsz, te is képes leszel rá!

meggyleves.jpg

Nézzétek meg a videót, de a biztonság kedvéért itt van a recept is!

Hozzávalók: 

  • 0.5 kg meggy (magozott)
  • 1.5 dl vörösbor  
  • 2 dl habtejszín
  • 12 dkg porcukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 1/2 citrom héja
  • fahéj ízlés szerint
  • szegfűszeg ízlés szerint
  • fél szál vanília rúd húsa

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, a kukacokat eltávolítjuk, levét egy lábosba kicsit kinyomkodjuk. A meggylevet vízzel, a vörösborral és a porcukorral felforraljuk. Miután leveskezdeményünk rottyan egy párat, belezúdítjuk a kimagozott meggyet. Beletesszük a fűszereket, a fahéjat, némi szegfűszeget, fél citrom héját, és a vaniliarúd belét. Rövid ideig, még úgy 6-8 percig forraljuk. Itt még nem vagyunk készek, de már a célegyenesben vagyunk. már csak aegy jó kis sűrítés hiányzik levesünknek, amit megoldunk tojás sárgájával és tejszínnel. Ez roppant egyszerű. A tojás sárgáját minimum 30 százalékos tejszínnel folyamatos kevergetés közepette szépen, óvatosan összevegyítjük, meghintjük egy csipetnyi sóval. Ezután a tűzről lehúzott, elkészült leveshez öntjük nagyon lassan, folyamatosan keverve. Behűtjük (esetleg ha van sokkolónk, úgy sokkoljuk) vagy jégre tesszük, esetleg a mosogatóba engedett hideg fürdőbe merítjük és cirka egy óra múlva (sokkoló esetén ez néhány perc) fogyasztható is az üdítő frissességű, csodálatos, hideg meggylevesünk! Ínyencek egy kis tejszínhabbal, vegán embertársaink hab-spay használatával még izgalmasabbá tehetik a meggy-csodát!

HA MÁR MAGYAROS KAJÁK. A TÖKÖS TOJÁSOS LECSÓ MEGVOLT?

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások