Hirdetés

Oda vagyunk a székelykáposztáért!

Hozzávalók

2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek pirospaprika
5 dkg szalonna
1 ½ dl víz a pörköltalapba
1 kg savanyú káposzta
40 dkg sertés tarja
15 dkg árpagyöngy (gersli), egy órával a főzés előtt beáztatva
1 tk kömény
1 db babérlevél
1 tk majoránna
Só, bors
1 ek liszt
2 ek tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Oda vagyunk a székelykáposztáért!

Kevés dolog jobb egy szaftos, húsos székelykáposztánál, főleg ha jó sok tejföl és friss kenyér is van hozzá. Ezt most egy gerslivel turbózott verzió, amit erősen ajánlott kipróbálni! 
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek pirospaprika
5 dkg szalonna
1 ½ dl víz a pörköltalapba
1 kg savanyú káposzta
40 dkg sertés tarja
15 dkg árpagyöngy (gersli), egy órával a főzés előtt beáztatva
1 tk kömény
1 db babérlevél
1 tk majoránna
Só, bors
1 ek liszt
2 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

Egy lábasba dobjuk az apróra kockázott szalonnát, és kisütjük a zsírját. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd ismét hevíteni kezdjük és pörköltalapot készítünk: kis lángon forralva fokozatosan hozzáadjuk a vizet a hagymához, a lényeg, hogy jó szaftos legyen.

szekelykaposzta_1.jpg

Ezután a felkockázott húsok is mennek a lábasba, egy kis pirítás után pedig jöhet a átmosott káposzta.  Hozzáadjuk a beáztatott majd lecsepegtetett árpagyöngyöt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet. Jöhetnek a fűszerek: kömény, babérlevél, majoránna, só és bors.  Egy órán át főzzük, és közben elkészítjük a habarásunkat: a lisztet összekeverjük a tejföllel, majd hozzákeverjük a székelykáposztához. Rottyantunk rajta egyet és már tálalhatjuk is!

szekelykapszta.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások