Hozzávalók
- 800 g fehér bab (konzerv)
- 200 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 1 db kisebb hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 gumó kisebb zeller
- 50 ml olívaolaj
- 2 csipet kakukkfű
- 1 ek oregánó
- 2 csokor bazsalikom
- só,bors
A tálaláshoz
- reszelt parmezán
Olasz bableves
Hozzávalók
- 800 g fehér bab (konzerv)
- 200 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 1 db kisebb hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 gumó kisebb zeller
- 50 ml olívaolaj
- 2 csipet kakukkfű
- 1 ek oregánó
- 2 csokor bazsalikom
- só,bors
A tálaláshoz
- reszelt parmezán
A felforrósított olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, vöröshagymát és ráöntjük a paradicsomkonzervet. Rövid pirítás után hozzáadjuk a zöldségeket és a bazsalikom vágott szárát. Sózzuk és fűszerezzük, majd felöntjük 1 liter vízzel. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a babot, felforraljuk és rávágjuk a bazsalikomleveleket. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánnal, úgy még finomabb lesz.
Ha tetszett az olasz bableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!