Hirdetés
Hirdetés

OMG: Baileys-es tiramisu

A klasszikus tiramisu is hatalmas sztár, de az ünnepekre jöhet valami extrább változat, nem? A gyerekek mondjuk ebből a buliból biztosan kimaradnak, ugyanis ezt a tiramisut nem csak kávéval, hanem egy kis Baileys-szel is felturbóztuk!
Hirdetés

Hozzávalók (egy 28×28-as tepsihez)

A babapiskóták áztatásához:

  • 250-300 ml kávé
  • 100 ml Baileys krémlikőr
  • 3 ek porcukor
  • 28-30 babapiskóta

A krémhez:

  • 3 tojás
  • 120 g cukor
  • 30 ml Baileys krémlikőr
  • 500 g mascarpone

A tetejére:

  • kakaópor
Fotó: Szilágyi Nóri

A babapiskóták áztatásához a kávét, porcukrot és a krémlikőrt összekeverjük.
A krémhez a tojásokat egy tálba rakjuk a cukorral és Baileys-szel együtt és vízgőz fölött felmelegítjük (fontos, hogy ne forróra, nehogy elkezdjen kicsapódni/megfőni a tojás). Levesszük a vízgőz felől és addig habosítjuk elektromos habverővel amíg ki nem hűl, eddigre már szép levegős, habos krém lesz belőle. A kihűlt tojáshabba belekeverjük a mascarponét. A babapiskótákat a Baileys-es kávéba áztatjuk és sorban lerakjuk a tál aljára. Erre kerül egy réteg krém, megint egy sor babapiskóta és végül a maradék krém. Megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások