Hirdetés

OMG: Íme a mi kínai csípős-savanyú levesünk

Hozzávalók

1 ek friss gyömbér lereszelve
1 ek ázsiai chili pasta
1 ek olaj
30 g fafül gomba
1 gerezd fokhagyma
200 g lében eltett v. konzerv bambuszrügy
½ dl szójaszósz
½ dl rizsecet
bors
csipet barnacukor
1 mk szecsuáni bors
7 dl alaplé
150 g tofu
4 tk étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
1 tojás
díszítésnek újhagyma
Hirdetés

OMG: Íme a mi kínai csípős-savanyú levesünk

Teljesen belejöttünk a kínai büfék ételeinek reprodukálásába. A szezámos csirke után most elhoztuk nektek ezt a csípős-savanyú levest, amit állagát tekintve sok mindenhez hasonlítottunk már. De most mindettől eltekintve próbáljátok ki, hiszen pár izgi hozzávalóból egy elég frankó levest tudtok kifőzni.
Hirdetés

Hozzávalók

1 ek friss gyömbér lereszelve
1 ek ázsiai chili pasta
1 ek olaj
30 g fafül gomba
1 gerezd fokhagyma
200 g lében eltett v. konzerv bambuszrügy
½ dl szójaszósz
½ dl rizsecet
bors
csipet barnacukor
1 mk szecsuáni bors
7 dl alaplé
150 g tofu
4 tk étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
1 tojás
díszítésnek újhagyma

A felhevített wokba elkezdjük pirítani a friss reszelt gyömbért, a chili pasta-t egy kevés olaj társaságában. Ezt követően jöhet a fafül gomba, amit valószínűleg szárított verzióban kaptok majd meg a boltban, de csak egyszerűen öntsétek le egy kevés meleg vízzel a főzés kezdete előtt. Az áttört fokhagyma utána a kisebb darabokra vágott bambuszrügyet is hozzáadjuk a leves alapunkhoz. Ezek utána mehet bele a szójaszósz, a rizsecet és a fűszerek: só, bors, cukor és szecsuáni bors. Végül pedig felöntjük az egészet alaplével és 5 percig főzzük a felkockázott tofuval. A sűrűbb állag eléréséhez elkeverjük a keményítőt 1 dl hideg vízzel, hozzáöntjük a leveshez és egy felvert tojást, lassan belecsurgatunk. A levest tálaljuk melegen, újhagymával díszítve.

kinai_leves.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások