Hirdetés

OMG: Íme a mi kínai csípős-savanyú levesünk

Hirdetés

OMG: Íme a mi kínai csípős-savanyú levesünk

Teljesen belejöttünk a kínai büfék ételeinek reprodukálásába. A szezámos csirke után most elhoztuk nektek ezt a csípős-savanyú levest, amit állagát tekintve sok mindenhez hasonlítottunk már. De most mindettől eltekintve próbáljátok ki, hiszen pár izgi hozzávalóból egy elég frankó levest tudtok kifőzni.
Hirdetés

  • 1 ek. friss gyömbér lereszelve
  • 1 ek. ázsiai chili pasta
  • 1 ek. olaj
  • 30 g fafül gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g lében eltett v. konzerv bambuszrügy
  • ½ dl szójaszósz
  • ½ dl rizsecet
  • bors
  • csipet barnacukor
  • 1 mokkáskanál szecsuáni bors
  • kb. 7 dl alaplé
  • 150 g tofu
  • 4 tk. étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
  • 1 tojás
  • díszítésnek újhagyma

kinai_leves.jpg

A felhevített wokba elkezdjük pirítani a friss reszelt gyömbért, a chili pasta-t egy kevés olaj társaságában. Ezt követően jöhet a fafül gomba, amit valószínűleg szárított verzióban kaptok majd meg a boltban, de csak egyszerűen öntsétek le egy kevés meleg vízzel a főzés kezdete előtt. Az áttört fokhagyma utána a kisebb darabokra vágott bambuszrügyet is hozzáadjuk a leves alapunkhoz. Ezek utána mehet bele a szójaszósz, a rizsecet és a fűszerek: só, bors, cukor és szecsuáni bors. Végül pedig felöntjük az egészet alaplével és 5 percig főzzük a felkockázott tofuval. A sűrűbb állag eléréséhez elkeverjük a keményítőt 1 dl hideg vízzel, hozzáöntjük a leveshez és egy felvert tojást, lassan belecsurgatunk. A levest tálaljuk melegen, újhagymával díszítve.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások