Hirdetés

OMG: zselés szaloncukor

Hirdetés

OMG: zselés szaloncukor

Hirdetés

Na, mi az, ami nem maradhat le egyetlen magyarországi karácsonyfáról sem?! Bizony a szaloncukor. Sokféle létezik, de azért a nagyon alap, a jó zselés szaloncukor. Lili megmutatja, hogyan kell házilag előállítani és becsomagolni, hogy sokkal szebb legyen a boltinál. Csináljátok meg és legyetek sokkal menőbbek, mint a szomszéd!

szaloncukor.jpg

Zselés szaloncukor

Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):

  • 2,5 dl áfonyalé (vagy más gyümölcslé)
  • 7 lap zselatin lap (ha esetleg narancs, mangó vagy ananászlével dolgozunk ez a mennyiség inkább csak 6)
  • 2 ek. cukor
  • 200 g 70%-os csokoládé

szaloncukor1.jpg

A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk, a gyümölcslét pedig felforrósítjuk. Ha a zselatinlapok megpuhultak, akkor kinyomkodjuk a vizet belőle, és a cukorral együtt elkeverjük a forró gyümölcslében. Kiöntjük szilikon jégkockatartóba vagy egy nagy négyzetes szilikon formába és legalább 3 órát (de akár egy estét) hűtőben állni hagyjuk. A csoki ¾-ét vízgőz felett felolvasztjuk, úgy hogy a víz épp, hogy csak gyöngyözzön és a keverőtál alja ne érjen bele a vízbe. Ha felolvadt a csoki, levesszük a tálat és belekeverjük a maradék csokit, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre, langyosra hűlni. A zselatinkockákat kiszedjük a tartóból, ha egy naggyal dolgoztunk, akkor felvágjuk egyenlő nagyságú téglalapokra és, még amíg hűtő hideg, addig megmártjuk a szobahőmérsékletű, folyékony csokiban. Végül egy sütőpapíron landol, ahol megvárjuk, hogy megszilárduljon, és már jön is a csomagolás, ehhez kb. 11*16 cm-es papírra van szükségetek.

szaloncukor3.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?