Hirdetés

Party bruschetták

Hirdetés

Party bruschetták

A szilveszteri buli közeledtével érdemes előkapni a legjobb vendégváró kaják receptjeit. A bruschetta pedig tipikusan az a formátum, ami az év bármelyik napján és bármelyik buliján megállja a helyét, hiszen csak a kreativitásotokon múlik, hogy mit pakoltok rá. Most mutatunk pár ötletet.
Hirdetés

Füstölt lazacos-krémsajtos

  • 4 szelet füstölt lazac
  • 4 db kapribogyó
  • 3 ek. krémsajt
  • 1 ek. snidling
  • 1 tk. olívaolaj
  • só, bors

A krémsajtot elkeverjük az olívaolajjal, az aprított snidlinggel, a sóval és a borssal. Végül kapribogyóval és füstölt lazaccal tálaljuk.

Sült paprikás-fetás

  • 2 db pritamin paprika
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • feta sajt
  • só, bors

Egy serpenyőt felhevítünk, egy kis olajon addig sütjük a nagyobb darabokra vágott paprikát, amíg fekete nem kezd lenni. Egy aprítóban rusztikusra zúzzuk a fokhagymával, sóval és borssal együtt. A miniszendvicsek tetejére feta sajtot törünk.

Pizzás

  • 200 ml passata di pomodoro (passzírozott paradicsompüré)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1 csipet cukor
  • só, bors
  • Az összeszereléshez: sonka, mozzarella, bazsalikomlevelek.

A paradicsomot ráöntjük a kevés olajon kissé lepirított fokhagymára. Szárított oregánóval, sóval, borssal és egy csipet cukorral ízesítjük, 10 percet rottyantjuk, majd beletépkedjük a friss bazsalikomot. A kenyérre pakoljuk, majd mehet még rá egy szelet sonka, egy kis mozzarella, és 200 fokos fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Bud Spencer

  • 1 paradicsomos babkonzerv
  • 2 marék karikákra vágott kolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma, vastagabb szeletekre vágva
  • 1 mokkáskanál Cayenne-bors
  • só, bors

A kolbászt pirítani kezdjük, majd félúton hozzáadjuk a hagymát. Ha a kolbász zsírjára pirult és a hagyma is lepirulgatott, akkor mehet hozzá a fokhagyma, majd a bab. Sóval, borssal, Cayenne-borssal ízesítjük, és hagyjuk 3 percet rottyanni.

Fotó: Puskás Nóri

Mascarponés-gombás

  • 3 ek. mascarpone
  • 1 marék bébicsiperke
  • 1 marék bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés reszelt szerecsendió
  • só, bors

A gombát nagy lángon aranybarnára pirítjuk. Alacsonyra vesszük a lángot, majd hozzáadjuk a mascarponét, amibe beletörünk egy gerezd fokhagymát. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, végül beledobjuk a friss bébispenótot, és hagyjuk, hogy 1 perc alatt kissé összeessen.

Rukkolás pesto

  • 60 g rukkola
  • 1 kis marék natúr hámozott mandula
  • 6 cl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ lime leve
  • só, bors

A rukkolát, a száraz serpenyőben lepirított mandulát, az olívaolajat, a fokhagymát egy aprítógépbe dobjuk. Sóval, borssal és fél lime levével ízesítjük, lezúzzuk, és már mehetnek is a pirítósokra.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások