Hirdetés

Penne alla vodka: igen, vodkás penne!

Hirdetés

Penne alla vodka: igen, vodkás penne!

Hirdetés

Őrült nagy marhaságnak tűnhet elsőre, de valójában egy teljesen klasszik olasz receptről van szó, amivel trattoriákban is találkozhatunk. A vodka rendszerbe juttatásának oka nem is annyira az ízekben, inkább az állagban keresendő: ennél krémesebb paradicsomos pennét még nem ettetek!

Hozzávalók két személynek:

  • 25 dkg penne
  • 15 dkg csirkemell filé
  • 1 kisebb vöröshagyma vagy salotta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál paradicsompüré
  • kb. 10 szem kapribogyó
  • 2 dl passzírozott paradicsom (passata)
  • 1,5 dl habtejszín 30%-os
  • 0,4 dl vodka
  • Só, bors
  • 1+2 evőkanál vaj
  • Néhány levél friss bazsalikom
  • Olívaolaj és parmezán a tálalásnál

img_9061.jpg
Forraljuk fel a vizet a tésztának, közben pedig egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben átpirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd finomra vágott hagymát és lapokra vágott fokhagymát dobunk bele. A hagymára kerül a paradicsompüré és a hagymával, fokhagymával együtt közepes lángon lepirítjuk. A hagymás alaphoz adjuk a kapribogyót is, közben pedig a forró vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. A serpenyőbe öntjük a passzírozott paradicsomot is, lejjebb vesszük a lángot és rotyogtatni kezdjük, majd hozzáadjuk a vodkát is, amiből kb. 1 perc rotyogtatással elpárologtatjuk az alkoholt, végül hozzáadjuk a tejszínt. A mártást sózzuk, borsozzuk és még beleolvasztunk egy kis vajat is. Hozzáadjuk a korábban átsütött csirkét, majd elzárjuk alatta a lángot, a bazsalikomot pedig belemorzsoljuk. A tésztát leszűrjük és összeforgatjuk a mártással. Tálalásnál még kerül rá egy kis olívaolaj és sok parmezán. 

img_9056.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások