Hozzávalók
- 1 db zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g darált sertés- vagy pulykahús
- 1 db tojás
- 1 púpozott tk bors
- só
- 1 púpozott ek őrölt pirospaprika
- 1 púpozott tk majoranna
- 50 ml olaj
A panírozáshoz
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
Perfekt fasírt
Hozzávalók
- 1 db zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g darált sertés- vagy pulykahús
- 1 db tojás
- 1 púpozott tk bors
- só
- 1 púpozott ek őrölt pirospaprika
- 1 púpozott tk majoranna
- 50 ml olaj
A panírozáshoz
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
A zsemlét hideg vízbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. Kevés olajon egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a fokhagymát is. Hagyjuk kihűlni a hagymákat, majd összekeverjük a darálthússal, 1 db tojással, a fűszerekkel és a zsemlével. A masszából 8 db egyforma méretű gombócot formázunk és kissé lelapítjuk a tenyerünkkel kb 2 cm vastagságúra. A formázott fasírtgombócokat klasszikus módon, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben panírozzuk és 180 fokosra melegített olajban aranybarnára sütjük.