Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 1 ek vaj
A töltelékhez:
- 4 db zsemle
- ½ fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 db gomba
- 2 marék zöldborsó
- 1 db sárgarépa
- 2 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- só, bors
- 1 mk majoranna
Perfekt töltött csirkecomb
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 1 ek vaj
A töltelékhez:
- 4 db zsemle
- ½ fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 db gomba
- 2 marék zöldborsó
- 1 db sárgarépa
- 2 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- só, bors
- 1 mk majoranna
A szikkadt zsemléknek egy kés segítségével leszedjük a héját, a belét vízbe áztatjuk és jól kinyomkodjuk. A gombát és a sárgarépát kis darabokra vágjuk és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott vöröshagymával, a tojással, a petrezselyemmel és a fűszerekkel, majd mindezt a kinyomkodott zsemléhez adjuk.
Összekeverjük, majd egy eldobható habzsákba szedjük a tölteléket. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a zsákra vágunk egy lyukat és a csirkecomb bőre alá tolva megtöltjük a combokat. Ezután fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük a kritikus pontokat, megkenjük az olvasztott vajjal és 180 fokos előmelegített sütőben 55-60 perc alatt pirosra sütjük.