Hirdetés

Így készül a híres piccalilli

Hirdetés

Így készül a híres piccalilli

Hirdetés

Ez a furcsa nevű cucc a brit konyha egyik alap savanyúsága, aminek eredete a gyarmatosítás időszakához vezethető vissza. Marha jó színe van és nagyon izgalmas ízvilággal rendelkezik, soha ne hagyjátok ki egy kis angol kaja, pl. egy shepherd’s pie vagy egy chicken pot pie mellől!

Piccalilli

img_7884_1.JPG

Hozzávalók: 

  • 30 dkg karfiol
  • 1 közepes cukkini
  • 20 dkg répa
  • 1 édeskömény
  • 7 ek evőkanál porcukor
  • Fél liter fehérbor ecet + 2-3 evőkanál a fűszerpasztához
  • 2 púpozott teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál angol mustár
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál keményítő

A zöldségeket falatnyi méretűre daraboljuk és beledobjuk egy tálba. Jó alaposan megsózzuk (kb. 3 evőkanálnyi só mehet rá) és lefóliázva 12 órára hűtőbe tesszük. A zöldségek jó sok vizet eresztenek majd, ezt leöntjük, majd az egészet alaposan átöblítjük. Egy lábasba öntjük a fél litere fehérbor ecetet, hozzáadjuk a porcukrot, és az egészet felforraljuk. Egy kisebb tálba dobjuk a kurkumát, mustárt, keményítőt és gyömbért. Egy kevés borecettel az egészből sima pasztát keverünk, majd egy merőkanálnyit hozzáöntünk a felforralt cukros ecetből, az egészet simára keverjük és visszaöntjük az edénybe. Ha sziruposra sűrűsödött, hozzáöntjük az átöblített zöldségeket, jól átkeverjük és 5 percig főzzük. A még forró piccalillit befőttesüvegbe szedjük, konzerválva két hét után nyeri el az igazi ízét, de türelmetlenek rögtön ehetik, ahogy kihűlt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások