Hozzávalók
A tésztához:
- 90 g liszt
- 1 csipet só
- 45 g vaj
- 25 g porcukor
- 1 db tojássárgája
A krémhez:
- 100 g túró
- 3-4 ek porcukor
- 250 g mascarpone
- 1 nagy tk vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
A rétegeléshez:
- 1 kis üveg baracklekvár
A tojáshabhoz:
- 1 db tojásfehérje
- 2 ek porcukor
Rákóczi túrós pohárkrém
Hozzávalók
A tésztához:
- 90 g liszt
- 1 csipet só
- 45 g vaj
- 25 g porcukor
- 1 db tojássárgája
A krémhez:
- 100 g túró
- 3-4 ek porcukor
- 250 g mascarpone
- 1 nagy tk vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
A rétegeléshez:
- 1 kis üveg baracklekvár
A tojáshabhoz:
- 1 db tojásfehérje
- 2 ek porcukor
A morzsához összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval. Ha géppel dolgozunk eleve kissé morzsalékos lesz a tészta, ez mehet is egy sütőpapíros tepsire elszórva, ha pedig kézzel dolgozunk és a kézmelegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagylyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapíros tepsire. 180 fokos sütőben 1-2 alkalommal megkevergetve, kb. 10-15 percig sütjük a morzsát. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval. A kihűlt morzsából szórunk a poharak aljára kb. 2-2 evőkanállal. Erre jön kevés baracklekvár, majd túrókrém, baracklekvár, morzsa, túrókrém, majd baracklekvár és kevés morzsaréteg. A tojásfehérjehabhoz a porcukorral kemény habot verünk a fehérjéből, a desszertek tetejére halmozzuk és szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk.