Hozzávalók
- 4 szelet kenyér
- 100 g reszelt sajt
- 4 szelet sonka
- 100 g aszalt paradicsom
- 3 db tojás
- só
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
A pestóhoz
- 2 marék spenót, koriander és bazsalikom keveréke
- 2 ek szeletelt mandula
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Reggelizzetek pestós szendvicset!
Hozzávalók
- 4 szelet kenyér
- 100 g reszelt sajt
- 4 szelet sonka
- 100 g aszalt paradicsom
- 3 db tojás
- só
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
A pestóhoz
- 2 marék spenót, koriander és bazsalikom keveréke
- 2 ek szeletelt mandula
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A pestóhoz egy késes aprítóba belerakjuk a zöldeket, a fokhagymát, a mandulát, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és krémesre dolgozzuk. Két szelet kenyeret megkenünk a pestóval, jöhet rá az aszalt paradicsom, a sajt, a sonka. Majd az egyik megpakolt kenyeret a másikra borítjuk.
Felvert, sózott tojásba forgatjuk a szendvics mindkét oldalát, és egy forró serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén aranybarnára sütjük.