Hirdetés

Sajtos csirkefalatok

Hirdetés

Sajtos csirkefalatok

Ha vásároltál egy csirkemellet, de közben rájöttél, hogy nincs kedved megint a szokásos csirkemell+köret kombót bevállalni, akkor ez egy tökéletes alternatíva ennek a felhasználására. Egy késes aprító kell hozzá, és pikk-pakk kész is vannak a sajtos csirkefalatok!
Hirdetés

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors (fekete és fehér)
  • 1 tojás
  • 125 g mozzarella

A panírhoz:

  • 100 g zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 100 g liszt
  • fokhagymapor
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez
Fotó: Fördős Peti

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd beledobjuk egy késes aprítóba és a fokhagymával, a sóval, a borssal és a tojással együtt pépesre dolgozzuk. Golyókat formázunk a masszából és a közepébe egy kocka mozzarellát rejtünk. Alaposan lezárjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt a közepéből. Jöhet a klasszikus panírozás, de előtte befűszerezzük a hozzávalókat. A lisztbe egy kevés fokhagymaport keverünk, a tojást felverjük, a zsemlemorzsát sózzuk, borsozzuk. Először a lisztben forgatjuk meg a csirkefalatokat, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások