Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g liszt
- 125 g vaj
- 2 csipet só
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 4 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet szerecsendió
- só, bors
- 100 ml tej
- 150 ml tejszín
- 1 marék szeletelt csiperkegomba
- 1 nagy marék friss spenót
- 1 db kéregflórás, lágy sajt
- 4 - 5 db koktélparadicsom
- petrezselyem
Sajtos-zöldséges quiche
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g liszt
- 125 g vaj
- 2 csipet só
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 4 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet szerecsendió
- só, bors
- 100 ml tej
- 150 ml tejszín
- 1 marék szeletelt csiperkegomba
- 1 nagy marék friss spenót
- 1 db kéregflórás, lágy sajt
- 4 - 5 db koktélparadicsom
- petrezselyem
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a tojásot egy tálban lazán felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, tejet és tejszínt. A gombát kevés olajon lepirítjuk és hozzádobjuk a spenótleveleket. Ha összeesett a spenót, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtjuk és a formába rakjuk. Levágjuk a felesleges lelógó részeket, kibéleljük alufóliával, beleszórunk 2-3 marék babot és ezzel együtt 180 fokra előmelegített sötőben “vakon” sütjük 10 percig. Ezután kivesszük a babot a fóliával együtt és az elősütött pitébe öntjük a tojásos-tejes tölteléket. Rádobáljuk a spenótos gombát, pár szem félbevágott koktélparadicsomot, vágott petrezselymet és szeletelt sajtot. 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a quiche-t.