Hirdetés

Sajtszószos pulykamell - egyszerű és király kaja

Hirdetés

Sajtszószos pulykamell - egyszerű és király kaja

Hirdetés

Hozzávalók

  • 500 g pulykamell
  • bors
  • 40 g vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek keményítő
  • 200 ml tejszín
  • 50 ml olaj
  • 200 g edami sajt
  • egész szerecsendió
  • alaplé vagy víz
Fotó: Szilágyi Nóra

A felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk. A felforrósított serpenyőbe vajat teszünk és megpároljuk benne a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk borsozzuk és ráreszelünk kb. fél szerecsendiót. Folyamatosan felöntjük  kevés alaplével vagy vízzel, míg a hagymát krémesre pároljuk. A befejezés előtt, hozzáadunk még 2 deciliter folyadékot ami, ha felforrt, mehet bele a tejszínnel simára kevert keményítő és a  lereszelt sajt és így főzzük krémesre. Felforrósított serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük az előkészített húst, majd nyakon öntjük a mártással.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?