Hozzávalók
A töltelékhez
- ½ kg darált sertéshús
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szelet bacon
- 1 csapott tk fűszerkömény
- 1 mk szárított majoranna
- 1 csapott tk füstölt paprika
- Bors
Só
- 1 csomag bolti leveles tésza
- 1 db tojás
- egész kömény, szezámmag
A mártogatóshoz
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- Snidling es petrezselyem vegyesen
Só
- Bors
- ½ db citrom leve
Kolbásztekercs, sausage rolls, vagy hívd, ahogy tetszik
Hozzávalók
A töltelékhez
- ½ kg darált sertéshús
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szelet bacon
- 1 csapott tk fűszerkömény
- 1 mk szárított majoranna
- 1 csapott tk füstölt paprika
- Bors
Só
- 1 csomag bolti leveles tésza
- 1 db tojás
- egész kömény, szezámmag
A mártogatóshoz
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- Snidling es petrezselyem vegyesen
Só
- Bors
- ½ db citrom leve
A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és bacont, aztán jöhet a fűszerezés; fűszerkömény, majoranna és piros paprika. Végül pedig sózzuk, borsozzuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk és megtöltjük vele a bolti leveles tésztát, a tekercseket felvert tojással ragasztjuk össze. Majd a kisebb tekercsek tetejét is megkenjük a tojással, ízlés szerint szezámmaggal és egész köménnyel díszítjük. Sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
A mártogatóshoz, a tejfölt és a majonézt jól összekeverjük, adunk hozzá fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, snidlinget végül pedig sóval, borssal és citromlével ízesítjük.