Hirdetés
Hirdetés

Sertésburger káposztasalátával és sörös-mustáros szósszal

Ez a sertésburger mindent tud, amit egy sertésburgernek tudnia kell napjainkban. Ott van benne ugyebár a jófajta húspogácsa, egy szelet sajt, egy házi káposztasaláta és egy löket fahéjas “sörmustár” - minden coci arról álmodik, hogy egy ilyen burgerben végezze.
Hirdetés

Hozzávalók (3 burgerhez)

A káposztasalátához:

  • 400 g lilakáposzta, reszelve
  • 140 g majonéz
  • 140 g tejföl
  • 1-2 ek fehérborecet vagy almaecet
  • 50 g sárgarépa, lereszelve
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek só
  • 1 tk bors

A húspogácsához:

  • 500 g darált sertéshús
  • só, bors
  • szeletelt ementáli sajt

A szószhoz (fahéjas “sörmustár”)

  • 225 g majonéz
  • 56 g dijoni mustár
  • 56 g angol mustár
  • 2 ek méz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 üveg sör

Az összeállításhoz

  • 2 paradicsom
  • 3 hamburgerzsömle
Fotó: Fördős Peti

A szószhoz a sör mennyiségét egy gyorsforralóban felére redukáljuk, majd hagyjuk kihűlni és addig a maradék összes hozzávalót, a majonézt, a kétféle mustárt, a mézet és a fahéjat jól összekeverjük, végül a kihűlt sört is hozzáöntjük. A szósz ezzel kész is van.
A káposztasaláta alapja a reszelt káposzta és a sárgarépa, amire szintén egy nagyon egyszerű öntet kerül, egészen pontosan: majonéz, tejföl, barna cukor, ecet, só és bors. Itt is mindent összekeverünk és kész is.

Fotó: Fördős Peti

A darált sertéshúst három felé osztjuk és pogácsa alakúra formázzuk. Egy forró serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és alaposan megsütjük. Az egyik kész oldalára rakunk egy szelet sajtot és összeállítjuk a burgereket. A zsömléket ketté vágjuk, legalulra kerül a szószból egy nagy kanálnyi, utána jöhet a káposztasaláta, a sajtos hús, pár szelet friss paradicsom és a zsömle szintén szósszal megkent teteje.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások