Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 egész csirke (bontott)
1 ½ kg nagyszemű só
1 fej fokhagyma
1 db citrom
2 - 3 szál friss kakukkfű
vaj

Medvehagymás tabbouleh

400 g koktélparadicsom
6 - 7 levél medvehagyma
5 - 6 csokor petrezselyem
200 g bulgur
1 db citrom leve
6 ek olívaolaj
só, bors
Hirdetés

Sóban sült csirke és egy szuper medvehagymás tabbouleh

Ez az alap csirkerecept nagyon jól variálható, pár napra előre letudhatjuk vele a napi főtt kaja adagunkat. Ha a 2. napon már nem szeretnénk sima csirkét enni, akkor szuperül tudjuk kombinálni bármilyen ételhez, legyen az egy csirkés tortilla, egy cuccos szendvics, vagy akár egy ázsiai pirított tészta.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 egész csirke (bontott)
1 ½ kg nagyszemű só
1 fej fokhagyma
1 db citrom
2 - 3 szál friss kakukkfű
vaj

Medvehagymás tabbouleh

400 g koktélparadicsom
6 - 7 levél medvehagyma
5 - 6 csokor petrezselyem
200 g bulgur
1 db citrom leve
6 ek olívaolaj
só, bors

A csirkét megmossuk és szárazra töröljük. Egy tepsibe szórjuk a sót, belehelyezzük a csirkét, és a belsejébe rejtjük a  gerezdekre szedett fokhagymát, a citromot és pár szál kakukkfüvet. A csirke felső részét, ami nem érintkezik a sóággyal, megsózzuk és alaposan megkenjük olvasztott vajjal. A bőre alá és ahova még fér, betűzködjük a maradék kakukkfüvet, és 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ahány kilós a csirke, annyiszor 45 percig készül. Hústű segítségével ellenőrizzük, ha könnyen bele tudjuk szúrni, már csak 5-10 perc magas hőfokon történő pirítás következik. A tabbouleh-hoz kb. 15 perc alatt pergősre pároljuk a bulgurt, összekeverjük a felkockázott paradicsommal, az aprított petrezselyemmel és medvehagymával, ráfacsarjuk a citrom levét, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és a sült csirke mellé tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások