Hirdetés
Hirdetés

Sóban sült csirke és egy szuper medvehagymás tabbouleh

Ez az alap csirkerecept nagyon jól variálható, pár napra előre letudhatjuk vele a napi főtt kaja adagunkat. Ha a 2. napon már nem szeretnénk sima csirkét enni, akkor szuperül tudjuk kombinálni bármilyen ételhez, legyen az egy csirkés tortilla, egy cuccos szendvics, vagy akár egy ázsiai pirított tészta.
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész csirke (bontott)
  • 1,5 kg nagyszemű só
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 citrom
  • 2-3 szál friss kakukkfű
  • vaj

Medvehagymás tabbouleh

  • 400 g koktélparadicsom
  • 6-7 levél medvehagyma
  • 5-6 csokor petrezselyem
  • 200 g bulgur
  • 1 citrom leve
  • 6 ek olívaolaj
  • só, bors
Fotó: Gál Bettina

A csirkét megmossuk és szárazra töröljük. Egy tepsibe szórjuk a sót, belehelyezzük a csirkét, és a belsejébe rejtjük a  gerezdekre szedett fokhagymát, a citromot és pár szál kakukkfüvet. A csirke felső részét, ami nem érintkezik a sóággyal, megsózzuk és alaposan megkenjük olvasztott vajjal. A bőre alá és ahova még fér, betűzködjük a maradék kakukkfüvet, és 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ahány kilós a csirke, annyiszor 45 percig készül. Hústű segítségével ellenőrizzük, ha könnyen bele tudjuk szúrni, már csak 5-10 perc magas hőfokon történő pirítás következik. A tabbouleh-hoz kb. 15 perc alatt pergősre pároljuk a bulgurt, összekeverjük a felkockázott paradicsommal, az aprított petrezselyemmel és medvehagymával, ráfacsarjuk a citrom levét, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és a sült csirke mellé tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?