Hozzávalók
- 1 egész csirke (bontott)
- 1 ½ kg nagyszemű só
- 1 fej fokhagyma
- 1 db citrom
- 2 - 3 szál friss kakukkfű
- vaj
Medvehagymás tabbouleh
- 400 g koktélparadicsom
- 6 - 7 levél medvehagyma
- 5 - 6 csokor petrezselyem
- 200 g bulgur
- 1 db citrom leve
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
Sóban sült csirke és egy szuper medvehagymás tabbouleh
Hozzávalók
- 1 egész csirke (bontott)
- 1 ½ kg nagyszemű só
- 1 fej fokhagyma
- 1 db citrom
- 2 - 3 szál friss kakukkfű
- vaj
Medvehagymás tabbouleh
- 400 g koktélparadicsom
- 6 - 7 levél medvehagyma
- 5 - 6 csokor petrezselyem
- 200 g bulgur
- 1 db citrom leve
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
A csirkét megmossuk és szárazra töröljük. Egy tepsibe szórjuk a sót, belehelyezzük a csirkét, és a belsejébe rejtjük a gerezdekre szedett fokhagymát, a citromot és pár szál kakukkfüvet. A csirke felső részét, ami nem érintkezik a sóággyal, megsózzuk és alaposan megkenjük olvasztott vajjal. A bőre alá és ahova még fér, betűzködjük a maradék kakukkfüvet, és 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ahány kilós a csirke, annyiszor 45 percig készül. Hústű segítségével ellenőrizzük, ha könnyen bele tudjuk szúrni, már csak 5-10 perc magas hőfokon történő pirítás következik. A tabbouleh-hoz kb. 15 perc alatt pergősre pároljuk a bulgurt, összekeverjük a felkockázott paradicsommal, az aprított petrezselyemmel és medvehagymával, ráfacsarjuk a citrom levét, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és a sült csirke mellé tálaljuk.