Hirdetés

Egyszerű és finom sonkás-sajtos pite: ez a galette

Hirdetés

Egyszerű és finom sonkás-sajtos pite: ez a galette

Hirdetés

Egy ideje berobbant a köztudatba ez rusztikus francia pite, amit tulajdonképpen bármivel meg lehet tölteni. Szóba jöhet akár egy túrós-gyümölcsös édes verzió, vagy az előző napról megmaradt húsos ragu is. A legjobb benne, hogy kedvünkre variálhatjuk a belevalókat, mi most gombát, sonkát és sajtot választottunk.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 nagy csipet só
  • 1 ek. tejföl
  • 2 ek. hideg víz
  • 1 felvert tojás a kenéshez

A töltelékhez: 

  • 30 dkg barna csiperke
  • 2 szál újhagyma
  • pár szelet serrano sonka
  • 10 dkg kecskesajt
  • 5 dkg edámi sajt
  • 1 ág rozmaring
  • 1 tk. szárított rozmaring
  • 2 ek. olívaolaj

galette.jpg

A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vizet és a rozmaringot is. Gombóc alakúra gyúrjuk, fél órán át hűtőben pihentetjük.

Olívaolajon megfonnyasztjuk az újhagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal fűszerezzük. A tésztát meleg kézzel jól átgyúrjuk, kinyújtjuk és megtöltjük. Legalulra mehet a reszelt sajt, utána a gombás töltelék, a serrano sonka és végül a morzsolt kecskesajt. A pite tészta oldalát felhajtogatjuk a töltelék szélére, tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütjük.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások