Hirdetés

Steak style burger

Hirdetés

Steak style burger

Hirdetés

A világ egyik legzseniálisabb cucca a sült bacon, amit ha megpirított hamburgerzsemlébe halmozunk szaftos húspogácsával, isteni hagymakarikákkal és zöldborsmártással együtt, a világ egyik legütősebb hamburgerét kapjuk meg amit vétek lenne kihagynotok! Az egészben az a szuper, hogy mostantól a recept alapján bármikor elkészíthetitek otthon is.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 600 g darált marhahús
  • 4 db hamburgerzsömle

A zöldbors mártáshoz:

  • 10 g zöldbors
  • 0,5 dl whisky
  • 3 dl alapé
  • 1 dl tejszín

A hagymakarikákhoz:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • pankómorzsa a panírozáshoz
  • liszt a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez
  • 8 szelet bacon

A vörösbor redukcióhoz:

  • 4 dl vörösbor
  • 3-4 ek barna cukor, bortól függően
  • 0,5 dl balzsamecet

Elsőként a zöldborsmártást készítjük el: egy száraz serpenyőben alacsonyabb lángon lepirítjuk a száraz zöldborsot, vigyázva, hogy ne égjen meg. Ha ez megvan, egy fakanállal szétnyomkodjuk a felét, hogy kicsit megtörjön. Ezután beleöntjük a whiskyt, elpároljuk róla, majd mehet bele az alaplé. Ha az beforrt a felére, jöhet bele a tejszín, és addig rotyogtatjuk, míg mártás állagúra nem sűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk. Ezután jöhet a vörösbor redukció: a bort feltesszük főni, és mehet bele a balzsamecet, valamint a barna cukor. Kábé negyedére visszaforraljuk, és kész is! A vöröshagymából vastagabb szeleteket vágunk, és karikákra szétszedjük. A klasszikus módon liszt-tojás-zsemlemorzsa trióba panírozzuk, annyival kiegészítve, hogy ez utóbbi lehet pankómorzsa. 175 fokos olajban 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Fotó: Puskás Nóri

A bacon szeletket két sütőpapír között légkeverésen 175 fokon, 15 perc alatt ropogósra sütjük – azért így, hogy a formájuk szépen megmaradjon. A darált húsból 140 grammos marhahúspogácsákat formázunk, és a serpenyőben sózva-borsozva a kívánt állagúra készítjük.nHa megvannak a húsok, egy kevés vajat dobunk a már amúgy is forró serpenyőbe, és megpirítjuk rajta a félbevágott zsömléket. Legvégső lépés az összeszerelés: a megpirított zsömle aljára mehet egy jó evőkanál a zöldborsmártásból. Erre megy a tökéletesen elkészült húspogácsa, a rántott hagymakarikából egy vagy két darab, mérettől függően, valamint két szelet sült bacon. A tetőt megkenjük a vörösbor-redukcióval, és ráhelyezve az alsó részre kész is a kompozíció!

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások