Hirdetés
Húsvéti menü

Süllőfilé fokhagymás parajjal

Hozzávalók

4
személyre
+
8 db süllőfilé
4 dl tejszín
8 db tojás sárgája
100 g parmezán
1 db szerecsendió
6 - 8 dkg vaj
4 - 6 gerezd fokhagyma
400 g bébispenót
8 db nagyobb burgonya
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Süllőfilé fokhagymás parajjal

Tudjuk, hogy a halak még azoknál is előtérbe kerülnek az ünnepekkor, akik alapvetően nem tartoznak a halas ételek rajongói klubjába, szóval így decemberben igyekszünk minél több ilyen recepttel kedvezni nektek. Itt is van ez a frankó fokhagymás-parajos süllőfilé, ami után már nem fogjátok holmi halrudacskákkal beérni! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
8 db süllőfilé
4 dl tejszín
8 db tojás sárgája
100 g parmezán
1 db szerecsendió
6 - 8 dkg vaj
4 - 6 gerezd fokhagyma
400 g bébispenót
8 db nagyobb burgonya
só, bors
Bevásárlólistához adom

Fotó: Puskás NóriHúzzuk le a süllők bőrét. A süllő filét mindkét oldalán sózzuk be és fűszerezzük frissen tört borssal, majd kicsit pihentessük. Olvasszunk fel 1 evőkanál vajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd amikor elkezd pirulni, gyorsan öntsük fel a tejszín felével. Addig forraljuk, míg a tejszín tejföl állagúra sűrűsödik. Adjuk hozzá a bébispenótot, és folyamatos keverés mellett rottyanstuk meg, épp csak hogy a paraj összeessen. Egy serpenyőbe öntsünk 1-2 evőkanál olajat, majd adjunk hozzá egy evőkanál vajat. A süllőfiléket mindkét oldalukon mártsuk lisztbe, és 1-2 perc alatt süssük elő minden oldalukon. Amikor a színe kifehéredik és kicsit szilárdabb, akkor már jó. A kisütött halakat tegyük félre. Egy rozsdamentes tálba keverjük el a tojássárgáját a maradék tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és reszeljünk hozzá a szerecsendióból, majd vízgőz felett sűrítsük mártás állagúra. Vegyük le a tűzről, és reszeljük hozzá a parmezánt. Négy elősütött halfilét tegyünk sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 5-10 cm távolságra. Osszuk el a halakon a bébispenótot, helyezzük rá a másik halszeletet és kanalazzuk rá a mártást. Reszeljünk még rá egy kevés parmezánt, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük pirosra. Köretként vajban pirított főtt burgonyát adjunk mellé.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások