Hirdetés

Sült csicseriborsós gyros

Hirdetés

Sült csicseriborsós gyros

Vannak azok a napok, amikor egyáltalán nem kívánjuk a húst, de a grillzöldségek nem elégítenek ki, úgyhogy valami olyanhoz kell nyúlni, ami aktuális igényeinknek is megfelel. Na, ez a csicseriborsós gyros például ilyen. Gyors, laktató, és nagyon finom!
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 paradicsom
  • 2-3 salátalevél
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 4 pita

A fűszersóhoz:

  • 2 tk só
  • 1 csapott tk pirospaprika
  • 1 csapott tk bors
  • 1 csapott tk fokhagymapor
  • 1 csapott tk oregánó
  • fél tk római kömény
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 késhegynyi szerecsendió

A tzatzikihoz:

  • 1 kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 nagy doboz görög joghurt
Fotó: Gál Bettina

A csicseriborsót leszűrjük, majd alaposan összekeverjük a fűszerekkel. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amíg készül a csicseriborsó, megcsináljuk a tzatzikit. Lereszeljük az uborkát, megsózzuk, majd 10 percig pihentetjük, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk az uborkából a sok fölösleges vizet, hozzányomjuk a fokhagymát, felöntjük a joghurttal, majd borssal és citromlével ízesítjük. A pitákat megpirítjuk, először belerakjuk a zöldségeket, a salátát, a hagymát és a paradicsomot, majd jöhet a tzatziki, a csicseriborsó, és a tetejére még egy kis tzatziki.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások