Hozzávalók
- 4 db császárzsemle
- 200 g füstölt-főtt tarja
- 2 marék madársaláta
- 2 fej kisebb vöröshagyma
- olaj
- 4 tk mustár
- snidlinges sajtkrém
A snidlinges sajtkrémhez:
- 200 g tejszínes tömlős sajt
- 1 kis csokor snidling felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió
Sült tarjás szendvics
Hozzávalók
- 4 db császárzsemle
- 200 g füstölt-főtt tarja
- 2 marék madársaláta
- 2 fej kisebb vöröshagyma
- olaj
- 4 tk mustár
- snidlinges sajtkrém
A snidlinges sajtkrémhez:
- 200 g tejszínes tömlős sajt
- 1 kis csokor snidling felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió
Egy serpenyőben szárazon megpirítjuk az elfelezett zsemléket, kivesszük és félrerakjuk. Egy kevés olajon megpirítjuk a tarjaszeleteket, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megkaramellizáljuk a vékonyra szeletelt hagymát. Egy keverőtálba reszeljük a fokhagymát és a sajtkrém összes többi hozzávalójával együtt jól kikeverjük. Végül összerakjuk a szendvicset: a legalját megkenjünk a sajtkrémmel, erre jön a sali negyede, pár szelet sült tarja, egy kevés hagyma és a zsemlék teteje, amit belülről megkenünk egy teáskanál mustárral.