Hirdetés

Sütőben sült ropogós csirkefalatok, pikáns mázban

Hirdetés

Sütőben sült ropogós csirkefalatok, pikáns mázban

Ha valaki odavan a partikajákért és a fűszeresebb, pikánsabb ízvilágért, az imádni fogja ezt a csirkét. Ráadásul nem olajban sül, így még azt is ráfoghatjuk, hogy egészséges, sőőőt még elkészíteni sem bonyolult!
Hirdetés

A csirkéhez:

  • 300 g csirkemellfilé
  • bors
  • 5 ek liszt
  • 1 nagy tojás
  • 40 ml tej
  • 8 nagy ek natúr corn flakes (kukoricapehely)

A szószhoz:

  • 1 púpos tk barna cukor
  • 1 tk worchester szósz
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 nagy tk méz
  • 1 tk ketchup
  • 2 csipet fokhagymapor
  • 1 csipet bors
  • 2 mk almaecet
  • 1 mk tabasco szósz

Kb. hüvelykujjnyi darabokra vágjuk a csirkemellet, picit sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálba mérjük a lisztet. Egy másikban a tojást lazán felverjük és összekeverjük a tejjel. Egy harmadik tálban durvára törjük a corn flakes-t. A csirkedarabokat először a lisztbe forgatjuk, aztán a tejes tojásba, végül a durvára tört kukoricapehelybe. Sütűpapíros tepsire rakosgatjuk az így bepanírozott csirkedarabokat és 200 C-on kb 18 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg a csirke sül egy kis edénybe öntjük a szósz hozzávalóit és összeforraljuk. Folyamatosan kevergetve szirupos állagúra sűrítjük. Amikor a csirkemellek megsültek, belefogatjuk őket az elkészült szószba.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások