Hozzávalók
A piskótához
- 100 g Vénusz sütőmargarin
- 240 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 2 ek tejföl
- 2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 220 g Vénusz sütőmargarin
- 70 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 350 g sütőtökpüré (sült sütőtök húsa, kicsit áttörve)
- 100 g fehércsokoládé
A díszítéshez
- 100 g étcsokoládé
- pár csepp Vénusz napraforgó-étolaj
Sütőtökkrémes csokitorta
Hozzávalók
A piskótához
- 100 g Vénusz sütőmargarin
- 240 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 2 ek tejföl
- 2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 220 g Vénusz sütőmargarin
- 70 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 350 g sütőtökpüré (sült sütőtök húsa, kicsit áttörve)
- 100 g fehércsokoládé
A díszítéshez
- 100 g étcsokoládé
- pár csepp Vénusz napraforgó-étolaj
A tésztához a sütőmargarint a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzákeverjük a tojásokat, a tejet és a tejfölt is. A kakaóport összekeverjük a liszttel és sütőporral, és a tojásos-tejes részhez adjuk. Két 18 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt vágunk és egyenlően elosztjuk bennük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A fehércsokit vízgőz fölött megolvasztjuk egy edényben. A krémhez a margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőtökpürét és a felolvasztott fehércsokit is. Átkeverjük a krémet, megtöltjük vele a kihűlt piskótalapokat, körbekenjük a torta szélét és tetejét is. Az étcsokit egy edénybe tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk, keverünk hozzá pár csepp olajat és kidíszítjük vele a torta tetejét és szélét. Végül a maradék krémmel és pici kakaóporral fejezzük be a torta díszítését.