Hozzávalók
- 40 g hámozott földimogyoró
- 40 g mandula
- 30 g tökmag
- 30 g szezámmag
- 120 g méz
- 50 g aszalt áfonya
- 120 g zabpehely
- 60 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 2 ek juharszirup
Hozzávalók
- 40 g hámozott földimogyoró
- 40 g mandula
- 30 g tökmag
- 30 g szezámmag
- 120 g méz
- 50 g aszalt áfonya
- 120 g zabpehely
- 60 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 2 ek juharszirup
Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a földimogyorót, mandulát, tökmagot és szezámmagot. Közben egy másik edényben felmelegítjük a mézet. Mikor lepirultak a magok egy tálba rakjuk őket, hozzáadjuk az áfonyát, a zabpelyhet, és a lisztet. Hozzácsorgatjuk a meleg mézet és a juharszirupot, majd jól összekeverjük. Utolsó lépésként egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk a masszát, elegyengetjük a felszínét és 180 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Miután kivettük a sütőből megvárjuk amíg kihűl és egy éles késsel felszeleteljük.