Hirdetés
Instant

Hozzávalók

4
szelethez
+
40 g hámozott földimogyoró
40 g mandula
30 g tökmag
30 g szezámmag
120 g méz
50 g aszalt áfonya
120 g zabpehely
60 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 ek juharszirup
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Szuper házi müzliszelet

Ezt a házi müzliszeletet nyugodt szívvel adhatjátok a gyerkőcöknek is, mert egészséges, ráadásul tuti imádni fogják, na meg nem utolsó sorban tökéletes reggeli lesz a rohanós hétköznapokra. Az egészben a legszuperebb, hogy valójában mindenki kedvére variálhatja a hozzávalókat. Mehet bele törökmogyoró, lenmag, vagy bármilyen aszalt gyümölcs!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
szelethez
+
40 g hámozott földimogyoró
40 g mandula
30 g tökmag
30 g szezámmag
120 g méz
50 g aszalt áfonya
120 g zabpehely
60 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 ek juharszirup
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a földimogyorót, mandulát, tökmagot és szezámmagot. Közben egy másik edényben felmelegítjük a mézet. Mikor lepirultak a magok egy tálba rakjuk őket, hozzáadjuk az áfonyát, a zabpelyhet, és a lisztet. Hozzácsorgatjuk a meleg mézet és a juharszirupot, majd jól összekeverjük. Utolsó lépésként egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk a masszát, elegyengetjük a felszínét és 180 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Miután kivettük a sütőből megvárjuk amíg kihűl és egy éles késsel felszeleteljük.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások