Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Szuper reggeli: zabkásafelfújt erdei gyümölccsel

Hozzávalók

2
személyre
+
100 g zabpehely (aprószemű)
700 ml tej
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
3 db tojás
1 csipet só
1 marék vegyes fagyasztott bogyós gyümölcs (meggy, feketeribizli, piros ribizli, áfonya, szeder…)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szuper reggeli: zabkásafelfújt erdei gyümölccsel

Ha már unjátok a zabkását, vagy alapból sem annyira rajongtok érte, akkor próbáljátok ki ezt a király zabkásafelfújtat! Rakhattok rá bármilyen feltétet, mi például erdei gyümölccsel próbáltuk ki és olyan jó lett, hogy tutira még sokszor lesz ez a reggelink!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
100 g zabpehely (aprószemű)
700 ml tej
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
3 db tojás
1 csipet só
1 marék vegyes fagyasztott bogyós gyümölcs (meggy, feketeribizli, piros ribizli, áfonya, szeder…)
Bevásárlólistához adom

A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. Mikor felforrt és magába szívta a tejet levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat és egy csipet sót. A fehérjét habbá verjük, összeforgatjuk a tojásos masszával és beleöntjük egy serpenyőbe és beleszórjuk a gyümölcsöket. 175 fokos sütőbe rakjuk 35 percre. Mikor megsült, porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások