Hozzávalók
- 800 g teljes kiőrlésű liszt
- 30 g szódabikarbóna
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 ek őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 2 db tojás
- 250 g vaj
- 500 g méz
Szuperfinom mézes puszedli
Hozzávalók
- 800 g teljes kiőrlésű liszt
- 30 g szódabikarbóna
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 ek őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 2 db tojás
- 250 g vaj
- 500 g méz
A mézes puszedli egy igazán közkedvelt karácsonyi édesség, erre a pihe-puha finomságra nehezen mond bárki is nemet. A tésztájához egy tálban alaposan összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget.
Egy másik tálban felhabosítjuk a tojásokat a vajjal, majd a mézet óvatosan hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket is. A tésztát 1-1,5 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni.
A hűtőből kivett tésztából diónyi méretű darabokat csípünk le, golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük és kicsit lelapítjuk őket.
A puszedliket a 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek a puszedlik, fémdobozba tesszük őket, ahol már másnapra megpuhulnak.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!