Hirdetés

Szuperfinom tárkonyos csirkeragu

Hirdetés

Szuperfinom tárkonyos csirkeragu

Ez a szuperfinom tárkonyos csirkeragu egy visszatérő étel lett a szerkesztőségi ebédelések során. Van, hogy pulykából készítjük, de az alapszitu ugyanaz: egy jó gazdag ragu, intenzív, tárkonyos ízzel - egy igazi comfort food. Nagyon jól passzol hozzá a rizs, egy mezei sült krumpli, vagy egy kis vajjal meglocsolgatott főtt burgonya is.
Hirdetés

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 egész csirkecomb
  • 2 sárgarépa nagyobb darabokra vágva
  • 200 g zöldborsó
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marék friss tárkony
  • bors
  • 1 csapott ek majoranna
  • ½ citrom
  • 200 ml tejszín
  • 50 g vaj
  • 50 ml olaj
  • 1 púpozott tk liszt
  • kb. 400 ml alaplé vagy víz
Fotó: Szilágyi Nóra

Felforrósított serpenyőben kevés olajon elősütjük a sóval, borssal ízesített csirkecombokat, majd kiszedjük és egy kicsit félretesszük. A maradék olajhoz hozzáadjuk a vajat és ebben pároljuk meg a vöröshagymát. Ha ezzel megvagyunk visszatesszük párolódni a combokat, és mehet hozzá egy marék friss tárkony is (nem szükséges összevágni). Ezután ráreszeljük fél citrom héját, és belefacsarjuk a levét is. Felöntjük kevés alaplével vagy vízzel, és néha megrázogatva fedő alatt pároljuk.

Fotó: Szilágyi Nóra

Mehet rá még egy kevés só, frissen őrölt durva bors és a majoranna. Ha szükséges pótoljuk a folyadékot. Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót. Amikor a zöldségek is megpuhultak felöntjük további 2-300 ml alaplével, felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel elkevert lisztet,  amivel krémesre főzzük. A végén belekeverjük az aprított petrezselyem felét, a maradékkal meg megszórjuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások