Hirdetés

Hozzávalók

A palacsintához:

160 ml tej
140 g liszt
160 ml szénsavas víz
25 ml olvasztott vaj
3 db tojás
só, bors
1 csokor zöldfűszer vegyesen (bazsalikom, rozmaring, snidling, petrezselyem, kakukkfű)

A töltelékhez:

1 db kéregflórás lágy sajt
2 kisebb db kaliforniai paprika (piros és sárga)
1 marék csiperkegomba

A paradicsomszószhoz:

200 ml passata (passzírozott paradicsom)
1 mk oregánó
1 mk bazsalikom
só, bors
2 gerezd fokhagyma
Hirdetés

A legfinomabb zöldfűszeres palacsinta

Néha nem árt csavarni egyet a megszokott dolgokon és összedobni valami újat. Mi most pont így tettünk ennél a receptnél, ugyanis eleve néhány sós palacsintát készítettünk, amiket beleültettünk egy házi paradicsomszószba, majd végül sütőben jól összesütöttük az egészet.
Hirdetés

Hozzávalók

A palacsintához:

160 ml tej
140 g liszt
160 ml szénsavas víz
25 ml olvasztott vaj
3 db tojás
só, bors
1 csokor zöldfűszer vegyesen (bazsalikom, rozmaring, snidling, petrezselyem, kakukkfű)

A töltelékhez:

1 db kéregflórás lágy sajt
2 kisebb db kaliforniai paprika (piros és sárga)
1 marék csiperkegomba

A paradicsomszószhoz:

200 ml passata (passzírozott paradicsom)
1 mk oregánó
1 mk bazsalikom
só, bors
2 gerezd fokhagyma
Fotó: Szilágyi Nóri

A palacsinta hozzávalóit a gyorsaság kedvéért egy aprítógépben alaposan lezúzzuk, majd teflonserpenyőben kisütjük a palacsintákat. Kevés olajon lepirítjuk pár perc alatt a kisebb kockákra vágott kaliforniai paprikát és a szeletekre vágott gombát. A paradicsomszószhoz a passatát összefőzzük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával.

Fotó: Szilágyi Nóri

A palacsintákat megtöltjük a lepirított zöldségekkel és a szeletekre vágott sajttal, feltekerjük őket, sütőtálba pakoljuk és leöntjük a paradicsomszósszal. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt összesütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?