Hozzávalók
A palacsintához:
- 160 ml tej
- 140 g liszt
- 160 ml szénsavas víz
- 25 ml olvasztott vaj
- 3 db tojás
- só, bors
- 1 csokor zöldfűszer vegyesen (bazsalikom, rozmaring, snidling, petrezselyem, kakukkfű)
A töltelékhez:
- 1 db kéregflórás lágy sajt
- 2 db kisebb kaliforniai paprika (piros és sárga)
- 1 marék csiperkegomba
A paradicsomszószhoz:
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
A legfinomabb zöldfűszeres palacsinta
Hozzávalók
A palacsintához:
- 160 ml tej
- 140 g liszt
- 160 ml szénsavas víz
- 25 ml olvasztott vaj
- 3 db tojás
- só, bors
- 1 csokor zöldfűszer vegyesen (bazsalikom, rozmaring, snidling, petrezselyem, kakukkfű)
A töltelékhez:
- 1 db kéregflórás lágy sajt
- 2 db kisebb kaliforniai paprika (piros és sárga)
- 1 marék csiperkegomba
A paradicsomszószhoz:
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
A palacsinta hozzávalóit a gyorsaság kedvéért egy aprítógépben alaposan lezúzzuk, majd teflonserpenyőben kisütjük a palacsintákat. Kevés olajon lepirítjuk pár perc alatt a kisebb kockákra vágott kaliforniai paprikát és a szeletekre vágott gombát. A paradicsomszószhoz a passatát összefőzzük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával.
A palacsintákat megtöltjük a lepirított zöldségekkel és a szeletekre vágott sajttal, feltekerjük őket, sütőtálba pakoljuk és leöntjük a paradicsomszósszal. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt összesütjük.