A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A steakhez
- 2 szelet 400 grammos T-bone steak
- olaj
- só
A chimichurri vajhoz
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- só
- bors
- 1 csapott ek szárított oregánó
- ½ db citrom leve
T-bone steak sütés, ahogy azt kell!
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A steakhez
- 2 szelet 400 grammos T-bone steak
- olaj
- só
A chimichurri vajhoz
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- só
- bors
- 1 csapott ek szárított oregánó
- ½ db citrom leve
Először a faszenes grillt készítjük elő. A faszenet lehetőleg begyújtókéményben beizzítjuk és amikor már átizzott és vékony hamu réteg borítja a felszínét, a sütő egyik felére borítjuk.
A steaket legalább egy órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből. Alaposan megsózzuk és ráhelyezzük a már forró, kicsit beolajozott grillrácsra. Fontos, hogy a hús nagyobb, hátszínes része a forró faszénparázs felett, a kisebb bélszínes oldala pedig inkább a faszenes zóna széle felé helyezkedjen el. A steaket oldalanként kb. 3 percig sütjük, majd a széleit is jól lepirítjuk. Ha ez a fázis kész, akkor a grill parázsmentes oldalára helyezzük a húsokat és kb. 5 percig pihentetjük.
A chimichurri vajhoz a vajba belereszelünk egy gerezd fokhagymát, hozzászórjuk a durvára vágott petrezselymet, a szárított oregánót, sózzuk, borsozzuk és végül egy fél citrom levével jól elkeverjük.
Tálaláskor a steakre kanalazunk a chimichurri vajból, borsozzuk és sült krumplival már találjuk is.