Hirdetés

Tejszínes zöldséges csirkeragu + rizs = klasszikus és gyors kaja

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
500 g csirkemell- vagy csirkecombfilé
olaj
1 fej hagyma
200 g sárgarépa
200 g zöldborsó
fél fej karfiol
só, bors
200 ml tejszín
2 ek liszt
1 csokor friss petrezselyem
Hirdetés

Tejszínes zöldséges csirkeragu + rizs = klasszikus és gyors kaja

Nálunk a szerkesztőségi ebédek visszatérő eleme ez a kaja. A tejszínes ragu igazi klasszikus, amit mindenki imád és persze mindenki tudja azt is, hogy rizzsel a legfinomabb. :D Vasárnapi ebédnek vagy gyors vacsinak is isteni finom, próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
500 g csirkemell- vagy csirkecombfilé
olaj
1 fej hagyma
200 g sárgarépa
200 g zöldborsó
fél fej karfiol
só, bors
200 ml tejszín
2 ek liszt
1 csokor friss petrezselyem
Fotó: Szilágyi Nóri

Forró olajban lepirítjuk a hagymát, mehet rá a kockázott csirkemell, sózzuk , borsozzuk és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott répát, majd ha kicsit puhult, mehet a zöldborsó és a petrezselyem is. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a tejszínt , és ha felforrt, a vízzel kikevert liszttel sűrítjük. (Annak ellenére, hogy a karfiol ilyenkor még kemény, mert mire krémesre sűrűsödik a ragu, a karfiol is pont finom lesz.) Ha kész, a tetejére teszünk kevés vajat, így tálalásig nem bőrösödik. Petrezselymes rizzsel kínáljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?