Hozzávalók
- 500 g csirkemell- vagy csirkecombfilé
- olaj
- 1 fej hagyma
- 200 g sárgarépa
- 200 g zöldborsó
- ½ fej karfiol
- só, bors
- 200 ml tejszín
- 2 ek liszt
- 1 csokor friss petrezselyem
Tejszínes zöldséges csirkeragu
Hozzávalók
- 500 g csirkemell- vagy csirkecombfilé
- olaj
- 1 fej hagyma
- 200 g sárgarépa
- 200 g zöldborsó
- ½ fej karfiol
- só, bors
- 200 ml tejszín
- 2 ek liszt
- 1 csokor friss petrezselyem
Ez a tejszínes csirkeragu vasárnapi ebédnek vagy gyors vacsinak is isteni finom, próbáljátok ki! Nagyon egyszerűen elkészíthető, nem kell bele semmi extra hozzávaló. Először forró olajban lepirítjuk a hagymát, mehet rá a kockázott csirkemell, sózzuk , borsozzuk és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott répát, majd ha kicsit puhult, mehet a zöldborsó és a petrezselyem is. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a tejszínt , és ha felforrt, a vízzel kikevert liszttel sűrítjük. (Annak ellenére, hogy a karfiol ilyenkor még kemény, mert mire krémesre sűrűsödik a ragu, a karfiol is pont finom lesz.) Ha kész, a tetejére teszünk kevés vajat, így tálalásig nem bőrösödik.
Petrezselymes rizzsel kínáljuk.