Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

1 kg bőrös csirkecombfilé
1 dl száraz fehérbor
2 ek szójaszósz
1 tk barna cukor
2 tk rizsecet

A spenóthoz

2 gerezd fokhagyma
1 db kisebb chilipaprika
3 marék bébispenót
só, bors

A tálaláshoz

egy nagy adag főtt rizs

A cukrosziruphoz

1 dl víz
100 g cukor

Az uborkaléhez

1 db uborka

A koktélhoz

40 ml Bombay Sapphire London dry gin
½ db lime leve (20 ml)
15 ml Kwai Feh lychee likör
15 ml cukorszirup
10 ml uborkalé
2 - 3 levél koriander
jég
szóda
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Teriyaki csirke és egy hozzá passzoló tökéletes koktél

A japánok legkedveltebb ételei közé tartozik a teriyaki szószban készített hús, amit mi most csirkecombból készítettünk el  és direkt olyan alapanyagokból, amiket ti is könnyen be tudtok hozzá szerezni. Egy ilyen frankó kaja mellé pedig ismét megkértük Gózon Peti barátunkat, hogy keverjen egy ütős koktélt, hogy minden igazán kerek legyen.
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

1 kg bőrös csirkecombfilé
1 dl száraz fehérbor
2 ek szójaszósz
1 tk barna cukor
2 tk rizsecet

A spenóthoz

2 gerezd fokhagyma
1 db kisebb chilipaprika
3 marék bébispenót
só, bors

A tálaláshoz

egy nagy adag főtt rizs

A cukrosziruphoz

1 dl víz
100 g cukor

Az uborkaléhez

1 db uborka

A koktélhoz

40 ml Bombay Sapphire London dry gin
½ db lime leve (20 ml)
15 ml Kwai Feh lychee likör
15 ml cukorszirup
10 ml uborkalé
2 - 3 levél koriander
jég
szóda
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az előkészített csirkéket sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, öntünk bele egy kevés olajat és a csirkéket először a bőrös felükkel lefelé megpirítjuk, majd a másik felüket is aranybarnára sütjük és félrerakjuk. Az imént használt serpenyőbe öntjük a fehérbort és alacsonyabbra vesszük a lángot alatta. 1-2 perc forralás után mehet hozzá a szójaszósz, barna cukor, rizsecet és az egészet addig forralgatjuk amíg szirup állagúra sűrűsödik, majd jól megforgatjuk benne a csirkéket, hogy mindenhol bevonja őket a szósz. A fokhagymákat és a chilit felaprítjuk és egy forró wokban, kevés olaj társaságában elkezdjük pirítani. Pár perc után mehet hozzá a bébispenót, só, bors és miután összeesett a spenót, már csak újabb keverés és a tálalás marad hátra. Szedjünk egy adag rizst a tányérunkra, erre jön egy kevés fokhagymás, chilis spenót majd a szeletekre vágott húst.

Most pedig jöjjön a koktél!

A cukorsziruphoz: a vizet felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot. Amikor felolvadt átöntjük egy kancsóba és lehűtjük. A koktélhoz először az uborkából vágunk zöldséghámozó segítségével pár szép szeletet a díszítéshez, majd a maradék uborkát pár darabba vágva bedobjuk egy aprítóba, lezúzzuk és az így kapott pürét leszűrjük. Az összeállításhoz lehűtjük a poharakat, majd egy adag jéggel összerázzuk a gin-t, fél lime kifacsart levét, licsi likőrt, cukorszirupot, uborkalevet és a koriandert. Duplán leszűrjük az italt, végül a lehűtött poharakba öntjük egy adag szóda kíséretében.

Fogyaszd felelőséggel! A Bacardi elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás mellett. Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások