Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 kg bőrös csirkecombfilé
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk barna cukor
- 2 tk rizsecet
A spenóthoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb chilipaprika
- 3 marék bébispenót
- só, bors
A tálaláshoz
- egy nagy adag főtt rizs
A cukrosziruphoz
- 1 dl víz
- 100 g cukor
Az uborkaléhez
- 1 db uborka
A koktélhoz
- 40 ml Bombay Sapphire London dry gin
- ½ db lime leve (20 ml)
- 15 ml Kwai Feh lychee likör
- 15 ml cukorszirup
- 10 ml uborkalé
- 2 - 3 levél koriander
- jég
- szóda
Teriyaki csirke és egy hozzá passzoló tökéletes koktél
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 kg bőrös csirkecombfilé
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk barna cukor
- 2 tk rizsecet
A spenóthoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb chilipaprika
- 3 marék bébispenót
- só, bors
A tálaláshoz
- egy nagy adag főtt rizs
A cukrosziruphoz
- 1 dl víz
- 100 g cukor
Az uborkaléhez
- 1 db uborka
A koktélhoz
- 40 ml Bombay Sapphire London dry gin
- ½ db lime leve (20 ml)
- 15 ml Kwai Feh lychee likör
- 15 ml cukorszirup
- 10 ml uborkalé
- 2 - 3 levél koriander
- jég
- szóda
Az előkészített csirkéket sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, öntünk bele egy kevés olajat és a csirkéket először a bőrös felükkel lefelé megpirítjuk, majd a másik felüket is aranybarnára sütjük és félrerakjuk. Az imént használt serpenyőbe öntjük a fehérbort és alacsonyabbra vesszük a lángot alatta. 1-2 perc forralás után mehet hozzá a szójaszósz, barna cukor, rizsecet és az egészet addig forralgatjuk amíg szirup állagúra sűrűsödik, majd jól megforgatjuk benne a csirkéket, hogy mindenhol bevonja őket a szósz. A fokhagymákat és a chilit felaprítjuk és egy forró wokban, kevés olaj társaságában elkezdjük pirítani. Pár perc után mehet hozzá a bébispenót, só, bors és miután összeesett a spenót, már csak újabb keverés és a tálalás marad hátra. Szedjünk egy adag rizst a tányérunkra, erre jön egy kevés fokhagymás, chilis spenót majd a szeletekre vágott húst.
Most pedig jöjjön a koktél!
A cukorsziruphoz: a vizet felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot. Amikor felolvadt átöntjük egy kancsóba és lehűtjük. A koktélhoz először az uborkából vágunk zöldséghámozó segítségével pár szép szeletet a díszítéshez, majd a maradék uborkát pár darabba vágva bedobjuk egy aprítóba, lezúzzuk és az így kapott pürét leszűrjük. Az összeállításhoz lehűtjük a poharakat, majd egy adag jéggel összerázzuk a gin-t, fél lime kifacsart levét, licsi likőrt, cukorszirupot, uborkalevet és a koriandert. Duplán leszűrjük az italt, végül a lehűtött poharakba öntjük egy adag szóda kíséretében.
Fogyaszd felelőséggel! A Bacardi elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás mellett. Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk.