Hirdetés

Thai zöld mangó saláta

Hirdetés

Thai zöld mangó saláta

Hirdetés

Ha szeretitek a mangót, de zavar, hogy az itthoni boltokban csak kőkemény darabokat lehet találni, akkor ez a ti receptetek. Itt ugyanis az érett mangó csődöt mond, a cél éppen az, hogy a gyümölcs minél keményebb legyen – a végeredmény egy nagyon ízes thai hangulatú saláta lesz. A halszósztól pedig nem félünk! Tessék azonnal kipróbálni, ha még nem tettétek volna!

img_0118.jpg

  • 1 kőkemény zöld mangó
  • 1 sárgarépa
  • 2 közepes paradicsom
  • 4-5 salátalevél (pl. római)
  • 10 dkg pirított földimogyoró (a sózatlan jobb)

 

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek barnacukor
  • 2 ek halszósz
  • ½ citrom leve
  • ½ lime leve
  • csili ízlés szerint (kb. ½ thai csili)

img_0122.jpg 

A mangót zöldséghámzóval vékony szeletekre vágjuk, majd éles késsel a szeleteket vékony csíkokra. Ugyanezt tesszük a sárgarépával is, először szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük mindkettőt és összekeverjük.

Elkészítjük az öntetet: egy marék földimogyorót, a vékony szelekre vágott fokhagymát és a barnacukrot mozsárban összezúzunk. Hozzáadjuk a halszószt és a citrusok levét, végül pedig a csilit és az egészet összetörjük és keverjük a mozsárban.

Összeállítjuk a salátát: a salátalevelekezt csíkokra, a paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a magóval és a sárgarépával. Ráöntjük az öntetet és jól elkeverjük. Megszórjuk kissé összetört földimogyoróval és tálaljuk.

Erre a salira a berlini Thai Parkban kattantunk rá, nézzétek meg a videót, ha lemaradtatok volna!

img_0115.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások