Hirdetés
Hirdetés

Tökéletes házi falafel tahinis mártogatóssal

Hirdetés

Hozzávalók

A falafelhez:

  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 4 szál újhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • ½  citrom leve
  • só, bors
  • 2 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • napraforgóolaj a sütéshez

A szószoz:

  • 1 doboz görög joghurt
  • 2 ek tahini paszta
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek víz
  • 2 tk olívaolaj
  • 2 tk citromlé
  • só, bors

A tahinihez:

  • 1 csomag szezámmag
  • olívaolaj

Az összeállításhoz:

  • friss zöldségek
  • pita
Fotó: Fördős Peti

A falafelhez a leszűrt csicseriborsó konzervet aprítógépbe tesszük mehet rá a durvára vágott újhagyma, a citromlé, a tört fokhagyma, a fűszerek és az olívaolaj. Az egészet lezúzzuk, de úgy, hogy darabos maradjon. Ezután kanállal hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából és forró olajban kisütjük őket.

Fotó: Fördős Peti

A tahini pasztához a szezámmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk és az aprítógépben elkezdjük zúzni, folyamatosan olívaolajat adagolunk hozzá, hogy krémes állagú legyen a végeredmény. Ezt használjuk a szószhoz: két kanálnyit belekeverünk a görög joghurtba, amit még reszelt fokhagymával, petrezselyemmel, sóval, borssal és citromlével ízesítünk.
Már csak az összeszerelés van hátra, a pitákat jól megpakoljuk a falafellel, ízlés szerint friss zöldségekkel és végül a tahinis joghurttal.

Fotó: Fördős Peti

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?