Hirdetés

Töltött karalábé

Hozzávalók

Hozzávalók 8 darabhoz:

12 db karalábé

A töltelékhez:

250 g darált pulyka
só, bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem
1 db tojás
1 fej hagyma
1 db kisebb sárgarépa
2 ek olaj
400 g főtt rizs

A főzelékhez:

1 kis fej hagyma
50 g vaj
1 csokor petrezselyem
200 ml tejszín
1 tk cukor
víz
2 ek keményítő
Hirdetés

Töltött karalábé

Oda vagyunk a karalábéért, ha lenne karalábé múzeum, éves bérletet váltanánk oda. Éppen emiatt elkészítettük a kedvenc töltött karalábénkat, ami ha úgy vesszük egy egyet fizet - kettőt kap akció, hiszen egyrészt ott van maga a húsos töltelékkel betöltött karalábé, alatta pedig ott figyel a karalábéfőzelék. Isteni.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók 8 darabhoz:

12 db karalábé

A töltelékhez:

250 g darált pulyka
só, bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem
1 db tojás
1 fej hagyma
1 db kisebb sárgarépa
2 ek olaj
400 g főtt rizs

A főzelékhez:

1 kis fej hagyma
50 g vaj
1 csokor petrezselyem
200 ml tejszín
1 tk cukor
víz
2 ek keményítő

A töltelékhez mindent jó alaposan összekeverünk és megtöltünk vele 8 kivájt karalábét. Egy tepsibe tesszük őket és annyi vizet öntünk alá, hogy még a tölteléket ne érje el, fóliával letakarva 180 fokon bő 1 óra alatt készre pároljuk.

Fotó: Fördős Peti

A vajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a 8 karalábéból kivájt gombócokat, majd a megmaradt 4 karalábét kockákra vágva, sózzuk, borsozzuk, hozzászórjuk a cukrot, a petrezselymet és a párolás után felöntjük a sütésből megmaradt vízzel. Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és a kevés vízben kikevert keményítőt. Összeforraljuk és tálaláskor a főzelékre ültetjük a karalábékat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?