Hirdetés

Tuti ázsiai wokos tészta kacsamellel

Hirdetés

Tuti ázsiai wokos tészta kacsamellel

A wokban készülő ételeknél nagyon fontos, hogy a serpenyő mindig tűzforró legyen és egyszerre csak kevés alapanyagot pirítsunk benne. Így érhetjük el a roppanós, pirult állagot ahelyett, hogy az alapanyagokat unalmasan puhára párolnánk. Mindig tartsátok forrón a wokotokat!
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 közepes sárgarépa
  • 100 g shiitake gomba
  • 50 g shimeji gomba
  • 5 szál újhagyma
  • 100 g cukorborsó
  • 1 pak choi vagy fél kínai kel
  • 600 g pecsenyekacsamell
  • 4−5 ek olaj
  • 2 ek szezámolaj
  • 2 ek frissen reszelt gyömbér
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 citromnád
  • 1/2 chili paprika
  • 100 ml szójaszósz
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek pirított szezámmag
  • 500 g ázsiai tojásos tészta
  • thai bazsalikom vagy koriander a tálaláshoz
Fotó: Fördős Peti

A sárgarépát karikára, az újhagymát és a cukorborsót falatnyi darabokra, a shiitake gombát félbe, a pak choit pedig durvára vágjuk. A shimeji gombákat szálakra szedjük, a kacsamellet pedig fél centi vastag csíkokra szeleteljük. Egy lábasban sós vizet forralunk a tészta főzéséhez. A wokban jól felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Rádobjuk a szeletelt kacsamellet, és magas lángon aranybarnára pirítjuk úgy, hogy ne száradjanak ki, a szeletek közepe egy kicsit rózsaszínű maradjon. Tányérra szedjük a húst, és félretesszük. Újabb evőkanálnyi olajat öntünk a wokba, és magas lángon lepirítjuk a sárgarépát, kiszedjük, és ugyanezt tesszük a gombákkal, az újhagymával és a cukorborsóval is. Mindig csak annyi olajat öntsünk a wokba, hogy ne legyen száraz. Amikor minden zöldséget megpirítottunk, a wokba dobjuk a reszelt gyömbért, a karikára vágott citromnádat, a felszeletelt fokhagymát, valamint a chilit, és magas lángon 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és készenlétben tartjuk. Visszatesszük a wokba a húst és a zöldségeket is, hozzáadjuk a durvára vágott pak choit, meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk a barna cukorral, és addig pirítjuk, amíg a cukor feloldódik, a levelek összeesnek, a szósz besűrűsödik. Beledobjuk a kifőtt tésztát és gyorsan átforgatjuk. Tálaláskor pár csepp szezámolajat locsolunk rá, megszórjuk a pirított szezámmaggal és durvára vágott zöldfűszerrel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások