Hozzávalók
- 1 közepes sárgarépa
- 100 g shiitake gomba
- 50 g shimeji gomba
- 5 szál újhagyma
- 100 g cukorborsó
- 1 db pak choi vagy fél kínai kel
- 600 g pecsenyekacsamell
- 4 - 5 ek olaj
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek frissen reszelt gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db citromnád
- ½ db chili paprika
- 100 ml szójaszósz
- 1 ek barna cukor
- 1 ek pirított szezámmag
- 500 g ázsiai tojásos tészta
- thai bazsalikom vagy koriander a tálaláshoz
Tuti ázsiai wokos tészta kacsamellel
Hozzávalók
- 1 közepes sárgarépa
- 100 g shiitake gomba
- 50 g shimeji gomba
- 5 szál újhagyma
- 100 g cukorborsó
- 1 db pak choi vagy fél kínai kel
- 600 g pecsenyekacsamell
- 4 - 5 ek olaj
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek frissen reszelt gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db citromnád
- ½ db chili paprika
- 100 ml szójaszósz
- 1 ek barna cukor
- 1 ek pirított szezámmag
- 500 g ázsiai tojásos tészta
- thai bazsalikom vagy koriander a tálaláshoz
A sárgarépát karikára, az újhagymát és a cukorborsót falatnyi darabokra, a shiitake gombát félbe, a pak choit pedig durvára vágjuk. A shimeji gombákat szálakra szedjük, a kacsamellet pedig fél centi vastag csíkokra szeleteljük. Egy lábasban sós vizet forralunk a tészta főzéséhez. A wokban jól felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Rádobjuk a szeletelt kacsamellet, és magas lángon aranybarnára pirítjuk úgy, hogy ne száradjanak ki, a szeletek közepe egy kicsit rózsaszínű maradjon.
Tányérra szedjük a húst, és félretesszük. Újabb evőkanálnyi olajat öntünk a wokba, és magas lángon lepirítjuk a sárgarépát, kiszedjük, és ugyanezt tesszük a gombákkal, az újhagymával és a cukorborsóval is. Mindig csak annyi olajat öntsünk a wokba, hogy ne legyen száraz. Amikor minden zöldséget megpirítottunk, a wokba dobjuk a reszelt gyömbért, a karikára vágott citromnádat, a felszeletelt fokhagymát, valamint a chilit, és magas lángon 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és készenlétben tartjuk. Visszatesszük a wokba a húst és a zöldségeket is, hozzáadjuk a durvára vágott pak choit, meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk a barna cukorral. Addig pirítjuk, amíg a cukor feloldódik, a levelek összeesnek, a szósz besűrűsödik. Beledobjuk a kifőtt tésztát és gyorsan átforgatjuk. Tálaláskor pár csepp szezámolajat locsolunk rá, megszórjuk a pirított szezámmaggal és durvára vágott zöldfűszerrel.