Hirdetés
Hirdetés

Tűzön sütött nachos tál

Hirdetés

Annyira bejött nekünk a szabadban főzés, hogy hoztunk nektek egy vagány nachos tálat, amit az erdőben dobtunk össze egy laza salsa szósszal. Természetesen az időjárás sem kímélt, de nem hagytunk magunkat, tűzön-vízen át küzdöttünk, hogy gazdagabbak legyetek egy ilyen frankó recepttel. Ha lemaradtatok az előzőről akkor KATT IDE!

Hozzávalók:  (4 személyre)

Az alaphoz:

  • 1 db póréhagyma
  • 1 szál chorizo kolbász
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 szem koktélparadicsom
  • 1 chili paprika
  • 1 db hegyes erős
  • só, bors
  • 1 zacskó natúr tortilla chips
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 1 kis doboz tejföl

A salsahoz:

  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • ½ fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili paprika (ízlés szerint)
  •  2 ek. ketchup
  •  


Először is tüzet gyújtunk, talán ez a legnehezebb pontja a szabadtéri főzésnek. Ha ez megvan, akkor fogunk egy öntöttvas serpenyőt és elkezdjük belekarikázni a hozzávalókat: a póréhagymát, a kolbászt, a lilahagymát, a fokhagymát, a chili paprikát és a koktélparadicsomokat.

Teszünk egy rácsot a tűz fölé, és rárakjuk a serpenyőt, addig rotyogtatjuk, amíg az egész kicsit szaftos, ragus állagot nem kap, majd félretesszük. Ugyanebbe a serpenyőbe szórunk egy fél zacskó tortilla chips-et, erre rákanalazzuk a kolbászos ragu felét, jöhet még egy réteg tortilla és az egészet a maradék raguval zárjuk. Tördelünk rá cheddar sajtot, alufóliával letakarjuk és a tűzön ismét sütni kezdjük. Ez idő alatt gyorsan össze tudjuk dobni a salsa szószt, amihez nem kell sok mindent tenni, csak a darabolt konzerv paradicsomba beledobni az apróra vágott lilahagymát, fokhagymát, chili paprikát, nyomni hozzá egy kevés ketchupot és összekeverni.

Vegyük le a tűzről a nachos tálat, pakoljuk meg frissen vágott hegyes erőssel és egy adag tejföllel. Aztán jöhet is a salsa-ba tunkolás!

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?