Hozzávalók
- 1 db póréhagyma
- 1 szál chorizo kolbász
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 szem koktélparadicsom
- 1 db chili paprika
- 1 db hegyes erős
- só, bors
- 1 zacskó natúr tortilla chips
- 10 dkg cheddar sajt
- 1 doboz tejföl (kis doboz)
A salsahoz
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- chili paprika (ízlés szerint)
- 2 ek ketchup
- só
Tűzön sütött nachos tál
Hozzávalók
- 1 db póréhagyma
- 1 szál chorizo kolbász
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 szem koktélparadicsom
- 1 db chili paprika
- 1 db hegyes erős
- só, bors
- 1 zacskó natúr tortilla chips
- 10 dkg cheddar sajt
- 1 doboz tejföl (kis doboz)
A salsahoz
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- chili paprika (ízlés szerint)
- 2 ek ketchup
- só
Először is tüzet gyújtunk, talán ez a legnehezebb pontja a szabadtéri főzésnek. Ha ez megvan, akkor fogunk egy öntöttvas serpenyőt és elkezdjük belekarikázni a hozzávalókat: a póréhagymát, a kolbászt, a lilahagymát, a fokhagymát, a chili paprikát és a koktélparadicsomokat.
Teszünk egy rácsot a tűz fölé, és rárakjuk a serpenyőt, addig rotyogtatjuk, amíg az egész kicsit szaftos, ragus állagot nem kap, majd félretesszük. Ugyanebbe a serpenyőbe szórunk egy fél zacskó tortilla chips-et, erre rákanalazzuk a kolbászos ragu felét, jöhet még egy réteg tortilla és az egészet a maradék raguval zárjuk. Tördelünk rá cheddar sajtot, alufóliával letakarjuk és a tűzön ismét sütni kezdjük. Ez idő alatt gyorsan össze tudjuk dobni a salsa szószt, amihez nem kell sok mindent tenni, csak a darabolt konzerv paradicsomba beledobni az apróra vágott lilahagymát, fokhagymát, chili paprikát, nyomni hozzá egy kevés ketchupot és összekeverni.
Vegyük le a tűzről a nachos tálat, pakoljuk meg frissen vágott hegyes erőssel és egy adag tejföllel. Aztán jöhet is a salsa-ba tunkolás!