Hirdetés

Uborkás-bazsalikomos limonádé

Hozzávalók

2
literhez
1 db szép friss kígyóuborka
4 ág dúsabb bazsalikom
1 db citrom
1 db narancs
Cukor ízlés szerint
Hirdetés

Uborkás-bazsalikomos limonádé

Rövid leszek és lényegretörő, hiszen kinek van kedve ebben a hőségben sokat olvasni? Meg írni? :)Szóval, itt egy gyors recept egy különleges ízvilágú, frissítő limonádéhoz, amiből érdemes reggel egy nagyobb dózist összeállítani, hogy egész nap legyen mit szürcsölnötök.
Hirdetés

Hozzávalók

2
literhez
1 db szép friss kígyóuborka
4 ág dúsabb bazsalikom
1 db citrom
1 db narancs
Cukor ízlés szerint

Igazából nem is recept ez, hiszen csak össze kell pakolászni a dolgokat.

  1. Egy tálba dobjátok bele a bazsalikomot a szárával együtt, de egy tucat szép levelet csípjetek le róla, ez később jó lesz díszítésnek.
  2. Szórjátok meg ízlés szerinti mennyiségű cukorral a bazsalikomot és egy törőfával, vagy kanállal kicsit zúzzátok meg, hogy szépen elkezdjen illatozni.
  3. A kígyóuborka 2/3 részét szeleteljétek fel kb. 2 mm vastagságúra és ezt, valamint a cukorral összetört bazsalikomot is dobjátok be egy megfelelő méretű kancsóba (ennek hiányában persze egy lábas is megteszi), majd az egészet öntsétek fel 1,5-2 liter jó meleg, de nem forró vízzel. Keverjétek el, hogy a cukor felolvadjon.
  4. Hagyjátok az egészet kihűlni.
  5. Ha kihűlt, szűrjétek a limonádét jéggel megpakolt poharakba, adjatok hozzá tetszés szerint egy kis friss citrom-, vagy narancslevet, dobáljatok még bele karikára szeletelt friss uborkát, citromot és a félretett bazsalikomleveleket.
  6. Igyátok meg és próbáljátok memorizálni az élményt, hogy majd decemberben is emlékezzetek rá, milyen melegünk is volt így nyáron!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?