Hirdetés

Hozzávalók

1
tepsi óriás kekszhez

A tésztához:

120 g vaj
110 g cukor
110 g barna cukor
1 db tojás
180 g liszt
1 mk sütőpor
1 mk szódabikarbóna
120 g tejcsokipasztilla ( vagy kisebb kockákra vágott tejcsoki)

A tálaláshoz:

vaníliafagyi
Hirdetés

A világ legnagyobb csokis keksze

A kekszekre különösképpen igaz, hogy szuperaddiktívak és ha az ember felbont egy csomaggal, akkor biztos lehet benne, hogy nem áll le egy-két darabnál. Éppen ezért, gondoltunk egyet és megalkottuk a világ legeslegnagyobb csokis kekszét, amire pattintottunk két gombóc vaníliafagyit is, hogy totál foodporn legyen az egész. Isteni lett, imádni fogjátok!!!
Hirdetés

Hozzávalók

1
tepsi óriás kekszhez

A tésztához:

120 g vaj
110 g cukor
110 g barna cukor
1 db tojás
180 g liszt
1 mk sütőpor
1 mk szódabikarbóna
120 g tejcsokipasztilla ( vagy kisebb kockákra vágott tejcsoki)

A tálaláshoz:

vaníliafagyi
Fotó: Szilágyi Nóri

A lisztet elkeverjük a sütőporral és szódabikarbónával. Belekeverjük a tojást, a kétféle cukrot, a szobahőmérsékletű vajat és összedolgozzuk a tésztát. Egy sütőbe is berakható serpenyő aljába nyomkodjuk a massza felét (ha nincsen serpenyőnk, használhatunk tortaformát is)  erre rászórjuk a csoki kb ⅔-át, majd rányomogatjuk a tészta másik felét, és megszórjuk a maradék csokival. 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük az óriás kekszet,  majd ezután még melegen, vaníliafagyival tálaljuk és megpróbáljuk nem felfalni egyszerre az egészet!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?