Hirdetés

Világbajnok sólet a nyolcker szélén

Hirdetés

Világbajnok sólet a nyolcker szélén

Hirdetés

A Fülemüle étterem, bár nincs messze lakhelyemtől, de eléggé el van dugva: jelen pillanatban tatarozzák a házat, és ha valaki tekintetét nem emeli fentebb, akkor bizony nem fogja megtalálni. Szerencsére én tudtam hová megyek, a jutalmam pedig egy remek ebéd lett.

52464_10151147643793494_165728697_o.jpg

Az étterem klasszikus módon van berendezve, kicsit vendéglő hangulatban, a pultban minden négyzetcenti ki van használva, és egészen olyan érzésünk van, mintha ez az elmúlt években semmit sem változott volna.

10380714_10152394978208494_6759685515866264666_o.jpg

Kezdésnek kérünk egy francia hagymalevest, meg egy libalevest maceszgombóccal. Előbbi teljesen korrekt, olyan, amilyennek egy hagymalevesnek lennie kell. Az utóbbi már izgalmasabb, telt ízű, korrekt lé, szerettem.

clipboard01.jpg

A második, kevéssé hagyományőrző fogás egy rokfortos csirkemell, ez is rendben volt, dehát túl nagy varázslat nincs is benne. Az én fogásom a Singer András sóletje nevét viseli, és gyakorlatilag az összes, az étlapon lévő sóletnek a turbótöltött verziója ez. A sólet benne alap, rajta egy hatalmas, ropogós bőrű, omlós húsú libacomb, és ez még csak a kezdet! Az obligát főtt tojás mellett jött még egy kevés házi marhaszegy (kvázi pastrami), meg talán töltött libanyak, de ez annyira nem jött be. Ez így együtt egészen egyszerűen zseniális, meg kell kóstolni. Plusz, egy kis grátisz kóstoló céklát is kaptam mellé, mert az illik hozzá. Ezen a ponton mondanám, hogy a felszolgálás példaértékű volt, nem szoktam az ilyet külön megjegyezni, ha nem érdemes, de itt mindenképp, csillagos ötös!

2015-02-15_13_52_48-2.jpg

Desszertnek a kevésbé kíváncsi partner browniet kért, én viszont rámentem az izgire, ami nem más volt, mint egy jófajta bundázott macesz, dióval töltve, csokimártással. Kívül ropog, belül édes, fantasztikus lezárás, és csak azért nem kértem még egyet, mert ez a három fogás már így is bőven elég volt.

2015-02-15_14_24_11.jpg

A számla vége automatikus szervízdíjjal 13 500 volt, de ha azt nézzük, hogy ezért mennyi finom, laktató, és háziasan elkészített ételt kaptunk, ráadásul itallal, ez egyáltalán nem sok. Ha valaki kíváncsi a zsidó konyhára, itt nyugodtan elkezdheti az ismerkedést.

Disclaimer: a helyre bejelentés nélkül látogattunk el, a számlát pedig mi fizettük

Az első három képet a Fülemülétől vettük kölcsön.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások