Hozzávalók
A szószhoz
- 2 ek olaj
- ½ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk barnacukor
- 2 ek ketchup
- 1 ek rizsecet
- 1 tk worcestershire szósz
- 1 tk szójaszósz
- 25 ml víz
- 1 csipet bors
- 40 ml whiskey
A gombaraguhoz
- 30 dkg gomba (csiperke, laska, ördögszekér, shiitake, shimeji vegyesen)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy kocka vaj
- 1 ág rozmaring (kisebb)
- 1 ág kakukkfű (kisebb)
- 1 kis csokor petrezselyem
A csirkemellekhez
- 2 db csirkemell
- só
- bors
- víz
- olaj
Whiskey-s, bbq szószos csirkemell gombaraguval
Hozzávalók
A szószhoz
- 2 ek olaj
- ½ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk barnacukor
- 2 ek ketchup
- 1 ek rizsecet
- 1 tk worcestershire szósz
- 1 tk szójaszósz
- 25 ml víz
- 1 csipet bors
- 40 ml whiskey
A gombaraguhoz
- 30 dkg gomba (csiperke, laska, ördögszekér, shiitake, shimeji vegyesen)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy kocka vaj
- 1 ág rozmaring (kisebb)
- 1 ág kakukkfű (kisebb)
- 1 kis csokor petrezselyem
A csirkemellekhez
- 2 db csirkemell
- só
- bors
- víz
- olaj
A BBQ szószhoz a hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon lepirítjuk, mehet hozzá a barna cukor, picit karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a ketchupot, a rizsecetet, a worcester szószt, a szójaszószt és a vizet, megborsozzuk és pár percig rotyogtatjuk. A legvégén megy bele a whisky, azzal már nem kell nagyon főzni, itt most nem cél az alkohol elpárologtatása. Egy kis lyukú szűrőn átszűrjük az egészet, hogy szép selymes mártást kapjunk.
Felszeleteljük az összes gombát és egy száraz serpenyőben elkezdjük őket pirítani, amíg szép színük nem lesz. Mikor ezt elértük dobunk mellé két gerezd szeletelt fokhagymát, egy nagy kocka vajat és a zöldfűszereket, amivel az egészet jól átforgatjuk. A csirkemelleket 2 órára sós vízbe áztatjuk, majd leöblítjük, szárazra töröljük, hosszában bevágjuk és szétnyitjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, kevés étolajjal meglocsoljuk, amiből még egy kicsi a grillrácsra is kerülhet. Ugorhatnak is a csirkemellek a rácsra, mindkét oldalukat jól megpirítjuk majd jöhet rá egy adag a whiskys BBQ szószból is, hogy a sütés utolsó perceiben kellemesen rákaramellizálódjon a húsra.
Tálaljuk az egészet lazán, egy vágódeszkán, a husikra ráhalmozzuk a rengeteg gombát nyakon öntjük a maradék BBQ szósszal és már ehetjük is.
Ha tetszett a bbq szószos csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!