Zé konyhai tippjei – Répaszeletelés másképp!
Pár megtisztított répára és egy klasszik zöldséghámozóra lesz szükségünk. A zöldséghámozó segítségével, pár egyszerű mozdulattal, tökéletes, egységesen vékony szeleteket tudunk vágni a répákból, így nem kell brutál éles késekkel bajlódni és azon aggódni, hogy nem lesznek elég vékonyak a szeletek.
Miután készen vagyunk a szeleteléssel öntsünk egy tálba egy kevés ecetet, adjunk hozzá egy csipet sót, egy kanál porcukrot és egy kicsi vizet. Keverjük össze és dobjuk bele a répákat, 15 perc után már kész is.
Jól forgassuk át őket, aztán szépen fektessünk egymásra jó pár szeletet, vágjuk őket keresztben ketté, aztán hosszában vágjuk őket csíkokra. Ahhoz, hogy apróra tudjuk vágni a répát újra fogjunk össze pár szeletet, először hosszában vágjuk őket át, aztán keresztben is menjünk át rajtuk egy éles késsel és már kész is vagyunk!
Próbáljátok ki mindhárom, villámgyors szeletelési technikát, amik megkönnyítik majd az életeteket!